Hvordan bør fremtidige krav se ud i din optik?

28. oktober 2022

Hvordan bør fremtidige krav se ud i din optik?

Danske eksperter og interessenter har nu mulighed for at deltage i arbejdet med udviklingen af standarder for øjenoptik. Et nyt, dansk standardiseringsudvalg for øjenoptik skal være med til at definere de krav, der kommer til at gælde for fremtidens produkter og instrumenter til øjenoptik.

I foråret 2022 blev et nyt udvalg oprettet, som skal arbejde med udviklingen af standarder inden for øjenoptik. Arbejdet omfatter terminologi, produkter, testmetoder og instrumenter som bruges inden for oftalmisk øjenoptik. Produkter, som er omfattet af standarder for oftalmisk øjenoptik, er blandt andet brillestel, brilleglas, kontaktlinser, implantater med mere.

Det nye, danske standardiseringsudvalg, S-udvalget S-263 Øjenoptik, skal følge og deltage i udviklingen af standarder under den internationale tekniske komité ISO TC172 Optics and photonics og den europæiske komité CEN TC 170 ophthalmic optics.

- Ved at deltage i det danske udvalg, S-263, kan man få indflydelse på samt forhåndskendskab til de kommende standarder for øjenoptik. Man får dermed en unik mulighed for at påvirke kravene til kvalitet, sikkerhed og holdbarhed af de produkter og instrumenter, der benyttes inden for øjenoptik, og som kommer til at gælde for morgendagens marked, siger Tilde Elkjær, standardiseringskonsulent i Dansk Standard.

Vær med, når der afholdes kickoff for udvalget for øjenoptik

Dansk standard inviterer til kickoffmøde for standardisering af øjenoptik d. 26. januar fra kl. 10-11 online. Alle interessenter er velkomne.

På mødet får du en gennemgang af, hvad det vil sige at arbejde med standarder og være en del af et standardiseringsudvalg. Du får også et overblik over de specifikke emner og standarder, der arbejdes med lige nu inden for øjenoptik.

Tilmeld dig kickoffmødet for øjenoptik her

Kontakt

Ved spørgsmål er du velkommen til at kontakte standardiseringskonsulent Tilde Elkjær på te@ds.dk eller tlf. +45 39 96 61 58.

Se også

Hvordan bør kunstig intelligens anvendes i medicinske laboratorier?

12. december 2023

Hvordan bør kunstig intelligens anvendes i medicinske laboratorier?

Fremover kan kunstig intelligens (AI) hjælpe laboratorier med hurtigere og mere præcise analyser og resultater. Et kontinuerligt flow af nye data kan endda forbedre den kunstige intelligens’ ydeevne, især ved metoder hvor man benytter maskinlæring...

Grøn lovgivning påvirker lægemidler og medicinsk udstyr i høj grad

08. december 2023

Grøn lovgivning påvirker lægemidler og medicinsk udstyr i høj grad

Lægemidler og medicinsk udstyr skal i forvejen leve op til de mange krav, der stilles i direktiver og lovgivning på området for at sikre patienters sikkerhed. Med bæredygtighed og grøn omstilling kommer der nu endnu flere krav, som sektoren skal f...

Kvalitetsledelsessystemet har givet os styrke

28. april 2023

Kvalitetsledelsessystemet har givet os styrke

Virksomheden AG Sundhedsfremme har valgt at følge standarden for kvalitetsledelse for sundhedssektoren, DS/EN 15224. Det har ifølge kvalitetschefen, Peter Trampedach, ført til vækst og bedre styring af processer samt mindre papirarbejde.

Nye standarder skal udvikles for tryksårsforebyggende madrasser

25. april 2023

Nye standarder skal udvikles for tryksårsforebyggende madrasser

Det er vigtigt med standarder for tryksårsforebyggende madrasser for bl.a. at ensarte kravene og dermed sikre kvaliteten. Men der er stadig mange emner inden for ”Hjælpemidler til at forhindre vævsskade i den liggende stilling,” der mangler ensart...