CE-mærkning

Hvad er CE-mærkning?

Har du brug for hjælp til at komme i gang med CE-mærkning? Eller har du et CE-mærket produkt og har spørgsmål til mærkets krav? Så kan Dansk Standard hjælpe.

Hvilke produktgrupper skal CE-mærkes Trin for trin guide

Hvad betyder CE-mærket?

CE-mærket er producentens erklæring om, at produktet lever op til direktivernes og standardernes krav. CE-mærkning er ikke en certificering eller en godkendelse, men et mærke, der angiver, at man overholder visse krav til sikkerhed, sundhed og miljøet inden for det pågældende produktområde. Når der er et direktiv for et produktområde, er kravene i direktivet en slags lovkrav, og standarderne kan hjælpe med at leve op til "lovkravene".

Vi giver dig en introduktion til de forskellige direktiver og produktområder, og du får adgang til oversigter over harmoniserede standarder, som er et væsentligt hjælpemiddel i CE-mærkningen. 

På de følgende sider finder du oplysninger om krav til CE-mærkning og regler for CE-mærkning. Søger du specifikt oplysninger om overensstemmelse med maskindirektivet, kan du se mere på vores side om maskinstandarder.

Hvis der er tale om CE-mærkning af byggevarer, anbefaler vi, at du også kontakter byggevareinfo.dk.

Kontakt

Informationscentret
Informationscentret Vi har åbent mandag - torsdag 8.30 - 16.00. Fredag 8.30 - 15.00
Salg og Kundeservice
E: dsinfo@ds.dk
T: 39966140

Mere om CE-mærkning

Hvad skal CE-mærkes

CE-mærkning

Hvad skal CE-mærkes

Legetøj, maskiner og elektriske apparater er alle eksempler på produkter, der skal CE-mærkes. Fælles for dem er, at de hører under et af de direktiver, som EU har vedtaget CE-mærkning for. 

Produktgrupper der skal CE-mærkes

CE-mærkning

Produktgrupper der skal CE-mærkes

Der er en række produkter og udstyr, som skal have CE-mærket, før de må markedsføres, sælges og tages i brug i EU- og EØS-lande. Det drejer sig blandt andet om legetøj, maskiner og elektriske apparater.

Trin for trin guide

CE-mærkning

Trin for trin guide

I ti punkter leder vi dig trin for trin igennem principperne for CE-mærkning af et produkt. CE-mærkning handler ikke kun om at sætte et CE-mærke på et produkt.

Få en god introduktion

CE-mærkning

Få en god introduktion

I EU er man blevet enige om at beskytte forbrugerne mod produkter, der kan være farlige eller skadelige. Få en god introduktion til CE-mærkning i denne video.

Kursus

CE-mærkning

Kurser

På dette kursus får du en grundlæggende introduktion til CE-mærkning, den lovmæssige baggrund og praktiske anvisninger på at finde relevante direktiver og standarder.

Hvad koster det

CE-mærkning

Hvad koster det

Medmindre det er nødvendigt at inddrage en tredjepart, koster det kun den tid, det tager at udarbejde den tekniske dokumentation og sætte mærket på produktet.

Harmoniserede standarder

CE-mærkning

Harmoniserede standarder

EU-direktiverne stiller overordnede krav til sikkerhed og sundhed. De mere tekniske specifikationer findes i de harmoniserede standarder.

Logo

CE-mærkning

Logo

Hvordan ser CE-mærket ud? Få information om selve CE-mærket (logoet), herunder dimensioner og placering.

Få hjælp til CE-mærkning

Her kan du få svar på de mest stillede spørgsmål om CE-mærkning. Du kan også ringe til os på telefon 39 96 61 40 eller sende os en mail på dsinfo@ds.dk

UKCA-mærket

Det nye UKCA mærke (UK Conformity Assessment) er Storbritanniens produktmærke, der skal være en pendant til CE-mærket, men som kun gælder i Storbritannien.

UKCA-mærket er gældende fra januar 2021 for en række produkter, der markedsføres og sælges i Storbritannien (England, Wales og Skotland. Nordirland har UKNI-mærket). Mærkningen gælder for de fleste varer, der allerede er underlagt krav om CE-mærkning, samt nogle øvrige kategorier.