Bygninger, broer og veje står for 30 % af Danmarks CO2-udledning, og byggeriet spiller derfor en central rolle i den grønne omstilling.
For nylig afleverede klimapartnerskaberne, som regeringen har nedsat til at give deres bud på, hvordan vi når i mål med den grønne omstilling, deres forslag til, hvordan man frem til 2030 kan reducere CO2-udledningen med 5.800.000 ton om året.
Klimapartnerskaberne peger adskillige steder på netop standarder som redskaber til at understøtte den grønne omstilling- ikke mindst når det kommer til byggeriet. Det kan du bl.a. læse mere om her:
Standarder er med til at sikre et fælles grundlag for arbejdet med bæredygtigt byggeri og dermed bane vejen for udbredelsen af nye bæredygtige løsninger.
Her på siden kan du blive klogere på standarders betydning for bæredygtigt byggeri.
Produktion af cement står for ca. 5 procent af CO₂-udledningen på verdensplan – og betonbranchen sætter derfor et betydeligt klimaaftryk. En ny standard, der gør det muligt at bruge en cement med et mindre CO₂-aftryk og op til 100 pct. genanvendt...
En fælles dansk handlingsplan for BIM-standarder er på vej efter fælles opfordring fra bygge- og anlægsbranchens organisationer. Og det er godt nyt for den grønne omstilling i byggeriet, der i høj grad skal drives af den måde, vi bruger data på.
Klima- og miljøhensyn spiller allerede i dag en rolle i danske offentlige udbud. Det viser en ny rapport, der indikerer, at knap halvdelen af udbuddene inddrager klima- og miljøhensyn ved bl.a. at stille krav om grønne standarder.
Se eller gense webinaret om, hvordan virksomheder, kommuner og andre aktører bør organisere sig for at sikre en bæredygtig, digital omstilling i Danmark.