
Kunstig intelligens (AI) er en af de mest transformative teknologier i vores tid – med potentiale til at forbedre alt fra sundhedspleje og transport til klimaindsats og offentlig forvaltning. Men med store muligheder følger også et stort ansvar.
Hos Dansk Standard arbejder vi for, at udviklingen og anvendelsen af AI sker på en ansvarlig, gennemsigtig og sikker måde. Det gør vi gennem standardisering af teknologiens mange aspekter – alt fra hvordan man fx håndterer uønsket bias i algoritmer til, hvordan man laver et overordnet ledelsessystem for AI, der passer sammen med organisationens øvrige arbejdsgange. Derfor er Dansk Standards udvalg for kunstig intelligens stærkt involveret i det europæiske og globale arbejde med at skabe trygge og sikre rammer for teknologien.
Kunstig intelligens – ofte omtalt som AI (Artificial Intelligence) - dækker over systemer, der kan analysere data, lære af erfaringer og træffe beslutninger – ofte hurtigere og mere præcist end mennesker. Systemerne kan bruges som sprogmodeller til alt lige fra tekst- og billedgenkendelse til avancerede beslutningsstøttesystemer. Teknologien kan styrke innovation og effektivitet, men den rummer også en række etiske, tekniske og praktiske udfordringer. Læs mere om, hvad kunstig intelligens er her.
Bliv en del af Dansk Standards udvalg for kunstig intelligens S-855, og få adgang til at deltage i arbejdet med at udvikle europæiske og globale AI-standarder. Udvalget er åbent for alle typer medlemmer og har repræsentanter fra store og små virksomheder, offentlige institutioner, NGO’er og forbrugere. Læs mere om udvalget her her.
Kunstig intelligens (AI – artificial intelligence) har i høj grad fundet fodfæste i det danske erhvervsliv. Der er mange muligheder og fordele ved teknologien, men også en række udfordringer som skaber behov for at afgrænse teknologiens rammer.
Du kan være med til at sætte fremtidens markedskrav ved at deltage i det danske udvalg S-855, der er med til at udarbejde internationale standarder for kunstig intelligens.
Forordningen om kunstig intelligens (AI Act) skal sikre fælles spilleregler for brugen og udviklingen af kunstig intelligens. Med forordningen følger en række standarder, der skal hjælpe virksomhederne med at leve op til kravene om kunstig intelligens, som forordningen stiller.
Kunstig intelligens – Del 2: Beslutningsstøttende anvendelse i offentlig sagsbehandling
Den 2. august 2026 skal organisationer, der udvikler eller anvender AI-systemer, som bliver karakteriseret som højrisiko, leve op til en række krav i AI Act, den europæiske forordning for kunstig intelligens. Kommende standarder skal hjælpe organi...
Fremover kan kunstig intelligens (AI) hjælpe laboratorier med hurtigere og mere præcise analyser og resultater. Et kontinuerligt flow af nye data kan endda forbedre den kunstige intelligens’ ydeevne, især ved metoder hvor man benytter maskinlæring...
Se eller gense dette webinar, hvor du får du en introduktion til en ny guide fra Dansk Standard, der kan hjælpe med at håndtere bias i kunstig intelligens.
Ny vejledning skal hjælpe virksomheder og kommuner med at undgå diskrimination ved brug af kunstig intelligens.