Danske virksomheder er førende i Europa inden for AI

Danske virksomheder er førende i Europa inden for AI

Danmark er foran sammenlignet med andre europæiske lande, viser en rapport udarbejdet for Microsoft.

 

Tallene nedenfor viser bl.a., at danske virksomheder er kommet længere med deres brug af kunstig intelligens og anvender teknologien til flere processer samt på et højere og mere avanceret niveau sammenlignet med andre europæiske lande. Få et hurtigt overblik over Danmarks position inden for kunstig intelligens her.

Investeringer viser, hvor langt vi er

Danmark er i høj grad kommet med på AI-bølgen. Den danske AI-branche har investeringer for omkring 330 millioner dollars, hvilket svarer til langt over to milliarder kroner. Lidt over halvdelen af de danske AI-virksomheder, der blev investeret i, beskæftiger sig med machine learning.

 

 

Danske virksomheder er kommet længere med brugen af AI

Danmark har en stærk position sammenlignet med andre europæiske lande, når det kommer til brugen af AI. Mange danske virksomheder bruger AI til mindre processer, mens cirka otte procent af dem også bruger AI på et mere avanceret niveau som aktivt medvirkende til adskillige processer i virksomheden. Danske virksomheder er altså mere AI-modne sammenlignet med mange andre europæiske lande.

 

Forudsigelse og automatisering er de vigtigste anvendelsesområder

Den mest udbredte anvendelse af AI i Danmark er ifølge Microsofts rapport forudsigelse og automatisering tæt efterfulgt af at skabe indsigt. Forudsigelse bruges bl.a. til forudsigende analyser og vedligeholdelse, og automatisering bruges fx som chatbots, der er med til at automatisere virksomhedens vidensflow.

 

Procesoptimering er den største forretningsfordel

Blandt virksomheder, der anvender AI, ses det som den største forretningsfordel, at AI er med til at optimere virksomhedens processer.

 

Machine learning og robotik er de mest brugbare teknologier

Machine learning er ifølge Microsofts rapport den mest brugbare teknologi inden for AI og er desuden den mest udbredte anvendelse af AI i de danske virksomheder.

 

Værktøjer til implementering af robotter

Ønsker du at vide noget om, hvilke standarder der kan hjælpe dig med at implementere robotter i din virksomhed, er du velkommen til at kontakte standardiseringskonsulent i Dansk Standard, Søren Nielsen, sn@ds.dk, tlf.: 3996 6229, eller læse mere på Dansk Standards udvalgsside om robotik.

Alle temaer på Forkant