Building Green 2023

Dansk Standard deltager igen i år på Building Green. Du kan finde os på stand nr. 34 og høre vores Specialist Talk d. 2. november kl.10.30. 

Har vi virkelig brug for nye grønne begreber inden for byggeriet?

Kom til Dansk Standards og ETA-Danmarks Specialist Talk på Building Green d. 2. november kl. 10.30, og hør mere om de muligheder og udfordringer, byggeriet står over for, når vi diskuterer om, der virkelig er brug for nye grønne begreber i byggeriet.

Byggeriet er godt på vej til at forholde sig til de nye krav ift. EU-taksonomien osv. Men det er ikke en nem opgave, der sker fra den ene dag til den anden. Det kræver tid og viden at sætte sig ind i, hvad og hvordan man skal forholde sig til de nye krav. Derfor er spørgsmålet også, om det er nødvendigt at smide en masse nye begreber og dokumentationskrav ind i byggebranchen?

For uanset, hvordan vi vender og drejer det, handler det i sidste ende om, at byggeriet skal være mere grønt og bæredygtigt.

I Dansk Standard og ETA-Danmark A/S ser vi det som en fælles opgave, at vi som samfund rammer en fornuftig, ensartet balance, så alle ved, hvad der forventes af dem og har nogle fornuftige redskaber til at levere den nødvendige dokumentation. Vi har redskaberne til at levere noget af den dokumentation, der kræves, men i forhold til regenerativt byggeri er der brug for at få samlet den eksisterende viden, for det er kun i fællesskab, at vi kan hjælpe branchen – uden vi skaber nye og unødvendige begreber.

 

På scenen kan du høre: 

ThomasThomas Bruun
Administrerende Direktør hos ETA-Danmark


 

Poul-Erik Olsen
Bæredygtighedschef hos CG Jensen
Moderator, Lise Lyngfelt Molander
Forretningschef for Bæredygtighed hos Teknologisk Institut

Mød os på stand 34

Du kan også kigge forbi stand 34, hvor både Dansk Standard og ETA-Danmark står klar til en snak om fx bæredygtigt byggeri, holdbarhed og dokumentation d. 1. og 2. november

Medarbejdere, du kan møde på standen

Peter Glob Frandsen
Peter Glob Frandsen Markedschef
ETA
E: pgf@etadanmark.dk
T: 72 24 59 69
Alexander Mollan Bohn Christiansen
Alexander Mollan Bohn Christiansen Konsulent | Consultant
Standardisering | Byggeri & Energi
E: amc@ds.dk
T: 39 96 62 37
Marika Englén
Marika Englén Konsulent | Consultant
Standardisering | Byggeri & Energi
E: mae@ds.dk
T: 39 96 62 16
Pia Ohrt Thomsen
Pia Ohrt Thomsen Seniorkonsulent | Senior Consultant
ETA
E: pth@etadanmark.dk
T: 72 24 59 74
Christian Lundgaard Pedersen
Christian Lundgaard Pedersen Konsulent | Consultant
ETA
E: cp@etadanmark.dk
T: 72 24 59 73

Konkrete tiltag

Bæredygtighed og afgivelse af farlige stoffer i byggeriet

Udvalget for bæredygtighed og afgivelse af farlige stoffer i byggeriet (S-417) arbejder med europæiske og internationale standarder inden for bæredygtigheden af bygnings- og anlægskonstruktioner samt afgivelsen af farlige stoffer for byggematerialer. Udvalget arbejder bl.a. med standarderne for EPD og LCA-beregninger. 

Cirkulær byggeri og anlæg

Udvalget for cirkulær byggeri og anlæg (S-878) følger med i og deltager aktivt i udviklingen af de europæiske standarder indenfor cirkulær økonomi i bygge og anlægssektoren. Og da standardiseringsarbejdet er i sin "vorden", er der en unik mulighed for at sætte fingeraftryk på de kommende standarder, hvilket giver bygge- og anlægsvirksomheder tidlig viden, og den indflydelse styrker konkurrenceevnen.

Introduktion til EU's taksonomi

EU’s taksonomi stiller krav om rapportering og dokumentation af miljømæssigt bæredygtige investeringer og økonomiske aktiviteter, hvilket vil få betydning for den danske byggesektor. For at give byggeriets aktører en bedre forståelse for EU taksonomien, har Dansk Standard i samarbejde med en række brancheorganisationer udarbejdet en introduktion målrettet den danske byggesektor.

Sustianability Manager-uddannelse

Bæredygtig udvikling kræver viden, overblik og værktøjer. Uddannelsen som Sustainability Manager hos Dansk Standard giver dig kompetencer til at udvikle, implementere, dokumentere og kommunikere en bæredygtighedsstrategi, der er i overensstemmelse med virksomhedens forretning og øvrige strategi.

Relateret artikler

12. marts 2024

Webinar om værktøjer til at arbejde med CØ i byggeriet

Se eller gense dette webinar, hvor du får overblik over standardisering inden for cirkulær økonomi i byggeriet, samt hvor og hvordan du kan få mere viden på området.

Ny standard skal være med til at mindske antallet af nedrivninger

19. februar 2024

Ny standard skal være med til at mindske antallet af nedrivninger

Fremover skal det være lettere at bibeholde og ombygge eksisterende bygninger i stedet for at rive de gamle bygninger ned - et tiltag, som bl.a. vil være med til at nedbringe byggebranchens CO2-aftryk og generere mindre affald.

Bygninger skal kunne genere værdi for fremtidige generationer

05. februar 2024

Bygninger skal kunne genere værdi for fremtidige generationer

Designfasen bliver et endnu vigtigere element i fremtidens byggeri, da bygninger skal kunne bruges nu og her såvel som ændres og renoveres i fremtiden.

Bæredygtigt byggeri med fokus på midlertidighed, flytbarhed og fleksibilitet

30. januar 2024

Bæredygtigt byggeri med fokus på midlertidighed, flytbarhed og fleksibilitet

”Samfundet ændrer sig hele tiden, hvilket er med til at udvikle og ændre vores behov for bygninger. Derfor bør vi bygge mere fleksibilitet og muligheden for at flytte tingene, i stedet for at insistere på at gøre det på den traditionelle måde”.