Energiledelsesstandarden ISO 50001 er under revision

07. juli 2016

Energiledelsesstandarden ISO 50001 er under revision

Nedsættelse af energiforbrug og reducering af energiomkostninger er nogle af de mest vigtige opgaver som organisationer over hele verden arbejder med. Energiledelsesstandarden ISO 50001 kan hjælpe organisationer med disse opgaver.

Siden dens publicering for 5 år siden er ISO 50001 blevet mere og mere vigtig. Faktisk var næsten 7000 organisationer i verden allerede certificeret efter standarden i slutningen af 2014.

ISO 50001, Energy Management Systems – Requirements with guidance for use, specificerer kravene for etablering, implementering, vedligeholdelse og forbedring af energiledelsessystemer. Formålet er at gøre organisationerne i stand til systematisk at opnå kontinuerlig forbedring af deres energipræstation og forbrug samt en højere energieffektivitet.

En af fordelene ved at blive ISO 50001-certificeret er, at energisyn ikke bliver krævet, så længe organisationerne lever op til standarden. Dermed sparer organisationerne penge og ressourcer.

Efter 5 års eksistens er tiden kommet til at revidere ISO 50001 for at sikre, at den fortsat er et brugbart værktøj for alle typer af virksomheder og organisationer omkring i verdenen. For nylig mødtes eksperter fra næsten 30 lande for at diskutere og arbejde videre med revisionsarbejdet.

Kilde: ISO.org

Energiledelse er en veldokumenteret og systematisk måde at reducere en virksomheds energiforbrug. Dansk Standard tilbyder rådgivning i ISO 50001.

Vær med til at få indflydelse på de fremtidige standarder ved at deltage i udvalget for energiledelse S-432.

 

Kontakt

Christine Weibøl Bertelsen
Christine Weibøl Bertelsen Seniorkonsulent | Senior Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk II
E: cwb@ds.dk
T: 39 96 63 88

Se også

Sådan kan din virksomhed komme igennem energikrisen

27. september 2022

Sådan kan din virksomhed komme igennem energikrisen

Energikrisen er alvorlig for dansk erhvervsliv, og flere virksomheder er presset økonomisk pga. energipriserne. Vi giver her 10 bud på, hvordan du som virksomhed kan reducere dit energiforbrug og komme lettere igennem energikrisen.

Ny dato for konference: Sikkerhed og standarder som driver for Power-to-X

10. februar 2022

Ny dato for konference: Sikkerhed og standarder som driver for Power-to-X

Power-to-X (PtX) er en af de vigtigste teknologier, for at vores samfund kan opnå en grøn omstilling. Danmark har mulighed for at gå forrest i udvikling og eksport af PtX-teknologier, men for at kunne udbrede de nye løsninger og bringe dem på et k...

Standarder er nødvendige for udviklingen af Power-to-X

13. januar 2022

Standarder er nødvendige for udviklingen af Power-to-X

Danmark har ifølge eksperter gode muligheder for at indtage en styrkeposition inden for PtX, men det kræver, at der bliver skabt internationale standarder på området, så man på tværs af industrier og landegrænser kan dokumentere holdbarhed, kvalit...

Kom nemt i gang med energiledelse – skridt for skridt

14. oktober 2021

Kom nemt i gang med energiledelse – skridt for skridt

En ny standard for energiledelse er netop udkommet. Den er målrettet små og mellemstore virksomheder og er udformet som en guide, der vejleder i, hvordan virksomheden trinvist selv kan implementere energiledelse, i takt med hvor moden den er.