Energiledelsesstandarden ISO 50001 er under revision

07. juli 2016

Energiledelsesstandarden ISO 50001 er under revision

Nedsættelse af energiforbrug og reducering af energiomkostninger er nogle af de mest vigtige opgaver som organisationer over hele verden arbejder med. Energiledelsesstandarden ISO 50001 kan hjælpe organisationer med disse opgaver.

Siden dens publicering for 5 år siden er ISO 50001 blevet mere og mere vigtig. Faktisk var næsten 7000 organisationer i verden allerede certificeret efter standarden i slutningen af 2014.

ISO 50001, Energy Management Systems – Requirements with guidance for use, specificerer kravene for etablering, implementering, vedligeholdelse og forbedring af energiledelsessystemer. Formålet er at gøre organisationerne i stand til systematisk at opnå kontinuerlig forbedring af deres energipræstation og forbrug samt en højere energieffektivitet.

En af fordelene ved at blive ISO 50001-certificeret er, at energisyn ikke bliver krævet, så længe organisationerne lever op til standarden. Dermed sparer organisationerne penge og ressourcer.

Efter 5 års eksistens er tiden kommet til at revidere ISO 50001 for at sikre, at den fortsat er et brugbart værktøj for alle typer af virksomheder og organisationer omkring i verdenen. For nylig mødtes eksperter fra næsten 30 lande for at diskutere og arbejde videre med revisionsarbejdet.

Kilde: ISO.org

Energiledelse er en veldokumenteret og systematisk måde at reducere en virksomheds energiforbrug. Dansk Standard tilbyder rådgivning i ISO 50001.

Vær med til at få indflydelse på de fremtidige standarder ved at deltage i udvalget for energiledelse S-432.

 

Kontakt

Christine Weibøl Bertelsen
Christine Weibøl Bertelsen Seniorkonsulent | Senior Consultant
Sekretariater, udvalg og netværk II
E: cwb@ds.dk
T: 39 96 63 88

Se også

Standarder er vejen til konkurrence på kvalitet og bæredygtighed

20. marts 2023

Standarder er vejen til konkurrence på kvalitet og bæredygtighed

Hos Aage V. Larsen A/S er arbejdet med standarder blevet en del af virksomhedens DNA. De første standarder blev implementeret i virksomheden for cirka seks år siden, og i dag er standarder for bl.a. kvalitets-, energi- og miljøledelse en integrere...

Hvad er Power-to-X?

13. februar 2023

Hvad er Power-to-X?

Power-to-X bliver en afgørende brik, hvis vi skal reducere CO2-udslippet med 70 % i 2050. PtX kan nemlig anvendes flere steder i transportsektoren og industrien, hvor elektrificering ikke er en oplagt mulighed. Hvad er PtX, og hvorfor er det relev...

Grønne standarder er fordelagtige for både miljø og forretning

31. januar 2023

Grønne standarder er fordelagtige for både miljø og forretning

Virksomheden Ellab oplevede pludselig, at flere kunder stillede krav om bæredygtighed og dokumentation heraf. Siden har virksomheden arbejdet med energi- og miljøledelse, hvilket har vist sig at give flere fordele, end først forventet.

Energiledelse kan hjælpe kommuner med at reducere energi- og ressourceforbruget

30. januar 2023

Energiledelse kan hjælpe kommuner med at reducere energi- og ressourceforbruget

Som samfund står vi over for to alvorlige udfordringer – energikrisen og udledningen af CO2. Der er derfor god grund til at kigge nærmere på, hvordan kommuner kan anvende standarden for energiledelse til at arbejde struktureret og ikke mindst målr...