Del jeres løsninger

Vi søger gode eksempler, der viser, hvordan enkelte eller flere DfD/A principper er implementerede, uanset om løsningen er et beslag, der muliggør adskillelse af komponenter, et fuldt byggeprojekt eller eksempler derimellem.

Design for afmontering og tilpasning:

Har du nogle gode eksempler på, hvordan du designer eller bygger med henblik på, at det senere skal kunne skilles ad eller tilpasses? Og har du lyst til at dele dem med andre?

Så må du meget gerne sende os dine eksempler. Vi er nemlig gået i gang med at samle byggebranchens eksempler og cases på de seneste design for adskillelse og tilpasningsløsninger.

Vi vil bruge de succesfulde eksempler og cases i en offentlig vidensbank, der skal være et supplement til DS/ISO 20887.

Standarden DS/ISO 20887 ’design med henblik på afmontering og tilpasning’, også kendt som DFD/A, skaber rammerne for cirkulært design. I supplement til standarden er det væsentligt, at vi også tilfører ny viden fra praktikkerne, der har implementeret principperne i et byggeri eller anlæg.

Med de eksempler og cases vi samler ind, vil vi gerne være med til at opbygge den vigtige viden, der kan understøtte en bredere anvendelse af DfD/A i byggeriet og dermed den cirkulære omstilling af byggeriet.

Vi vil gerne have alle, både virksomheder, organisationer, myndigheder, universiteter og forskere til at indsende en beskrivelse af deres projekter, cases og løsninger på design for adskillelse og tilpasning.

Så send os gerne din beskrivelse, så du kan være med til at gøre branchen klogere.

Vi lukker for indsendelserne d. 16. juni 2023.

Du kan læse mere om open call her:

Hvilke løsninger søger vi?

Alle typer af eksempler og cases, der kan illustrere, hvordan løsninger er implementeret med henblik på design for adskillelse og tilpasning i byggeriet, er relevante i vidensbanken. Vi vil også gerne have løsninger, der ikke er udviklet til byggeriet eller anlæg, men stadig er relevante for DfD/A i byggeriet. Det er ikke en forudsætning, at man har anvendt DS/ISO 20887, så længe det bare læner sig op af principperne.

Hvad er formålet med vidensbanken

Vidensbanken har til formål at tilføje best practice eksempler og ny viden om vellykkede anvendelse af principper rned design for adskillelse og tilpasningsløsninger samt tilknyttede aktiviteter, der vil være et supplement til DS/ISO 20887 og en hjælp, når du skal arbejde med DfD/A

Hvad skal beskrivelsen indeholde?

Beskrivelsen skal indeholde en forklaring om løsningen, produktet eller projektet og gerne en beskrivelse af, hvilket et af principperne i DfD/A, som løsningen implementerer eller understøtter. Principper fra DS/ISO 20887 kan du finde nedenstående.

Derudover modtager vi også gerne et eller flere fotos og kontaktinformationer.

De ti grundlæggende principper i DS/ISO 20887

Principper for tilpasning Multifunktionalitet

  • Omdannelsesvenlighed
  • Udvidelsesmulighed

Principper for afmontering

  • Let adgang til komponenter og installationer
  • Uafhængighed
  • Undgåelse af unødvendige behandlinger og overfladebehandlinger
  • Understøttelse af forretningsmodeller for genbrug
  • Enkelhed
  • Standardisering
  • Sikkerheds ved afmontering
Hvor skal jeg sende beskrivelsen?

Send en mail til dsweb@ds.dk 

Kontakt

Marika Englén
Marika Englén Konsulent | Consultant
Standardisering | Byggeri & Energi
E: mae@ds.dk
T: 39 96 62 16


Open call