CSR-guide

Corporate Social Responsibility (CSR) er betegnelsen for virksomheders arbejde med at integrere sociale og miljømæssige hensyn i deres forretningsaktiviteter og i deres interaktion med interessenterne. ’Virksomhedens samfundsansvar’ er en dansk betegnelse for begrebet.  

Download CSR-guide CSR-processen - step for step

Corporate Social Responsibility

Virksomheder viser samfundsansvar og skaber værdi for både virksomhed og samfund ved i dialog med deres interessenter at håndtere sociale, miljømæssige og etiske udfordringer i overensstemmelse med internationalt anerkendte principper for samfundsansvar. 

ISO 26000 ’Vejledning i samfundsmæssigt ansvar’ beskriver, hvordan ledelsen og organisation kan arbejde individuelt med de syv sociale og samfundsmæssige kerneområder, som tilsammen indeholder 37 underemner. FN’s 17 verdensmål er repræsenteret i ét eller flere af de 37 underemner i ISO 26000, hvorved standarden også er et praktisk værktøj til at arbejde systematisk med FN’s verdensmål.  

Kontakt

Charlotte Vincentz Fischer
Charlotte Vincentz Fischer Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: cvf@ds.dk
T: 39 96 61 30

Mere om CSR

Hvorfor CSR

Hvorfor CSR

CSR er en god investering og giver jeres kunder tryghed. Ansvaret for at drive en forretning, hvor der tages hensyn til miljø, sociale forhold og økonomi, er grundstammen i begrebet CSR.

Principperne for social ansvarlighed

Principperne for social ansvarlighed

Principperne omhandler virksomheders sociale ansvar i forbindelse med deres forretningsaktiviteter og deres interaktion med interessenterne. Se, hvordan de kan skabe værdi for dig.

De syv kerneområder

De syv kerneområder

Flere standarder arbejder med syv kerneområder inden for CSR, som hjælper dig med at strukturere dit CSR-arbejde. Få et overblik over de syv kerneområder.

Relation mellem ISO 26000 og FN’s verdensmål

Relation mellem ISO 26000 og FN’s verdensmål

Der findes to standarder, som er gode værktøjer til at arbejde systematisk med CSR, og som samtidigt understøtter virksomheden i at integrere flere af FN’s verdensmål.

Relevante kurser

ISO 14001 kursus: Diplomkursus i miljøledelse - 2 dage

ISO 14001 kursus: Diplomkursus i miljøledelse - 2 dage

På to dage præsenteres du for det grundlæggende indhold i ledelsesstandarden, ISO 14001:2015 Miljøledelse, og lærer samtidig, hvordan de enkelte krav efterleves i praksis. Vores ISO 14001 kursus tager dig igennem de forskellige faser af implementering af et effektivt ledelsessystem for miljøledelse.

Sådan integrerer du et energi- og miljøledelssystem, ISO 50001 og ISO 14001

Sådan integrerer du et energi- og miljøledelssystem, ISO 50001 og ISO 14001

Ledelsesstandarderne for miljøledelse ISO 14001 og energiledelse ISO 50001 har begge til hensigt at understøtte organisationer i at opnå løbende forbedringer af deres miljø- og energiforhold. På kurset bliver du introduceret til standardernes krav og får indsigt i, hvordan de to standarder kan integreres i et samlet ledelsessystem.

Sustainability Manager uddannelse - 10 dage

Sustainability Manager uddannelse - 10 dage

På uddannelsen vil du blive ført igennem hele processen fra at udarbejde en bæredygtighedsstrategi, implementere den systematisk via ledelsessystemet, definere meningsfulde KPI’er, fremskaffe troværdige data for indsatsen samt at vurdere din organisationens evne til at bringe strategien til live og fremstå som en troværdig samarbejdspartner.