FN's verdensmål 17 - Partnerskaber for handling

Mål 17 – Det globale partnerskab for bæredygtig udvikling skal styrkes

Verdensmål 17 om partnerskaber for handling kan muligvis synes en smule abstrakt, for hvad betyder ”partnerskaber” egentlig i praksis? Mål 17 handler om politisk, teknologisk og økonomisk samarbejde på tværs af landegrænser, hvor både regeringer, virksomheder, organisationer og helt almindelige mennesker tager alle verdensmålene til sig og arbejder sammen for at nå dem.

Hvad handler verdensmål 17 om?

For at opnå verdensmål 17 skal den rige del af verden holde deres løfte om at give 0,7 procent af deres BNP hvert år til at støtte udviklingen i de fattigste lande, og udviklingslandene skal blive langt bedre til at betale for deres egen udvikling og stå på egne ben. Det vil især sige, at de skal blive bedre til at indsamle skatter og bruge pengene fornuftigt til investeringer, der styrker økonomisk udvikling og hjælper med at få deres borgere ud af fattigdommen. Sideløbende skal alle verdens lande blive bedre til at samarbejde om teknologi og forskning på tværs af landegrænser. Desuden er et delmål at styrke udviklingslandenes kapacitet til at opnå verdensmålene ved at øge den internationale støtte. Kapacitetsopbygning er nødvendig for at kunne øge tilgængeligheden af pålidelige data, der er indsamlet efter indkomst, køn, alder, race, etnicitet og andre relevante karakteristika i national kontekst.

Hvorfor er verdensmål 17 vigtigt?

Inkluderende partnerskaber er et vigtigt skridt henimod at få alle med i arbejdet for at opnå verdensmålene. Verdensmålene er universelle, hvilket naturligvis betyder, at de gælder for alle lande. Men endnu vigtigere betyder det, at der er et fælles ansvar for at få alle med, og intet land er i mål, før alle lande er i mål. Verdensmålene for bæredygtig udvikling kan kun realiseres gennem stærkt globalt engagement og samarbejde. Mens udviklingsbistanden fra de udviklede lande er steget, har en række humanitære kriser forårsaget af konflikter og naturkatastrofer forsat krævet finansielle ressourcer og bistand. Mange lande har også brug for udviklingsbistand for at fremme deres vækst og handel.

Hvordan kan din organisation understøtte og få gavn af verdensmål 17?

Virksomheder kan understøtte verdensmål 17 – og dermed alle verdensmålene – ved at øge partnerskaber og handel på tværs af landegrænser. Fx samarbejder den danske regering og danske virksomheder med regeringen i Etiopien om at etablere en vindmøllepark i landet. Gennem investering og samarbejde er det muligt at skabe grøn strøm til 3 millioner mennesker og skabe bedre levevilkår, vækst og jobs inden for grøn omstilling.

Har du brug for hjælp?

Maibritt Agger
Maibritt Agger Afdelingschef | Head of Department
Standardisering | El, Sundhed & Forbruger
E: mag@ds.dk
T: 39 96 61 26

Sådan kan vi hjælpe dig

Har du brug for hjælp, kan du kontakte vores informationscenter eller afdelingschef, Maibritt Agger.

Kontakt

Maibritt Agger
Maibritt Agger Afdelingschef | Head of Department
Standardisering | El, Sundhed & Forbruger
E: mag@ds.dk
T: 39 96 61 26
Sådan kommer du i gang

Sådan kommer du i gang

Standarder kan være et nyttigt redskab til at skabe et overblik over virksomhedens aftryk og bidrag, samt vise hvor der er potentialer for forbedringer. Få hjælp fra standarder til at komme i gang.

Standarder der kan hjælpe i arbejdet med at nå FN’s verdensmål

Standarder der kan hjælpe i arbejdet med at nå FN’s verdensmål

Standarder inden for arbejdsmiljøledelse til beskyttelse af havmiljøet kan benyttes som værktøjer til at arbejde med forskellige verdensmål. Få inspiration, til hvilke standarder du kan arbejde med.

Sådan kan vi hjælpe dig

Sådan kan vi hjælpe dig

Hvis du har brug for rådgivning og sparring omkring, hvordan du kommer i gang med at arbejde med FN’s verdensmål, er du velkommen til at kontakte os.

Spørgsmål og svar

Spørgsmål og svar

Få nemt svar på de oftest stillede spørgsmål omkring, hvordan du kan arbejde med standarder for at leve op til FN’s verdensmål.


Gå til verdensmål

1  -  2  -  3  -  4  -  5  -  6  -  7  -  8  -  9  -  10  -  11  -  12  -  13  -  14  -  15  -  16  -  17